Powiat Bieszczadzki w związku z realizacją projektu pn. "Wołanie przestrzeni – o nieistniejącej krainie” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Program Interreg V-a Polska-Słowacja,
zwraca się z zapytaniem ofertowym
ZAPYTANIE OFERTOWE
I ZAMAWIAJĄCY
Powiat Bieszczadzki
ul. Bełska 22
38-700 Ustrzyki Dolne
tel. 134712511
II OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
- Przedmiotem zapytania jestPrzygotowanie, dostarczenie regionalnych produktów i potraw do degustacji oraz zakup naczyń jednorazowych do przygotowania stoiska podczas wydarzenia „Śladem Bojka” w Mucznem w ramach projektu ,,Wołanie przestrzeni o nieistniejącej krainie” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Program Interreg V-A Polska- Słowacja 2014-2020.
- Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
a) Przygotowanie, dostarczanie produktów i potraw regionalnych
(min. 2 desery, 2 ciepłe dania i 3 przystawki),
b) Przygotowanie degustacji w ilości nie mniejszej niż 100 porcji każde,
c) Serwowanie produktów – wyroby powinny być opisane (podany skład, nazwa, kartki z powyższymi informacjami będą umieszone w sposób widoczny przed wystawionym produktem),
d) Zakup naczyń jednorazowych (sztućce, talerzyki jednorazowe, serwetki),
e) Produkty należy dostarczyć na stoisko w dniu degustacji do godziny 13.30, degustacja rozpocznie się od godz. 14.00,
f) Wynagrodzenie Wykonawcy powinno obejmować wszelkie koszty i opłaty związane z realizacją przedmiotu zamówienia.
- Zamawiający nie zezwala na przekazanie realizacji usługi podwykonawcom.
- Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
III TERMIN REALIZACJI ZAMÓWIENIA
Termin i miejsce realizacji przedmiotu zamówienia: 18.08.2018 r. (godz. 12.30) Muczne.
IV WYNAGRODZENIE WYKONAWCY
- Wynagrodzenie będzie płatne po wykonaniu usługi w całości, po zatwierdzeniu przez Zamawiającego protokołu odbioru usługi.
- Wynagrodzenie będzie płatne na podstawie faktury VAT/rachunku w terminie płatności do 30 dni.
V OPIS WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki dotyczące:
- Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania.
- Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.
- Sytuacji ekonomicznej i finansowej, umożliwiającej wykonanie zamówienia
w terminie i na warunkach określonych w zapytaniu ofertowy - Dysponowanie własnym sprzętem do realizacji degustacji produktów, np. kuchenka gazowa z butlą gazowa,
- Zapewnienie osób do obsługi do wydawania produktów,
- Przestrzeganie przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów i wyrobów spożywczych
- Wykonawca zapewni wysoką jakość wartości odżywczej i estetycznej jak i gramatury produktów spełniających jakość produktów spożywczych
VI OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY
- Wymagania podstawowe:
1) Każdy Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
2) Oferta oraz wszystkie załączniki muszą być podpisane przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy.
3) Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.
4) Zaoferowana cena wykonania zamówienia powinna zawierać wszystkie koszty związane z realizacją zamówienia.
5) Cenę należy wyrazić w jednostkach pieniężnych, tj. z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
6) Zaoferowana cena wykonania zamówienia powinna zawierać cenę netto oraz cenę brutto za całość zamówienia.
- Dokumenty, jakie Wykonawca powinien załączyć do oferty:
1) Formularz ofertowy wg wzoru
2) Propozycja produktów/potraw, które będą przedmiotem degustacji.
VII OPIS SPOSOBU ZŁOŻENIA OFERTY
- Termin składania ofert do 01.08.2016 r. do godziny 15:00.
- Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego osobiście, listownie na adres:
Starostwo Powiatowe w Ustrzykach Dolnych, ul. Bełska 22, 38-700 Ustrzyki Dolne
Z dopiskiem degustacja produktów regionalnych podczas „Śladem Bojka” w Ustrzykach Dolnych lub wysłać na adres e-mail: promocja@bieszczadzki.pl
- Wykonawca może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać ofertę.
- W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
VIII. OCENA OFERT
Oferty podlegają ocenie na podstawie złożonych przez Wykonawców dokumentów.
Zamawiający dokona oceny ważnych ofert tj. spełniających warunki zapytania ofertowego na podstawie następujących kryteriów:
- Cena 80%
- Propozycja produktów/potraw, które będą przedmiotem degustacji 20%
IX. INFORMACJE DOTYCZĄCE WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
O wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi Wykonawców za pośrednictwem pocztą elektroniczną wskazaną przez Wykonawcę w ofercie lub telefonicznie.
W przypadku braku prowadzenia działalności gospodarczej dopuszcza się zawarcie umowy o dzieło lub zlecenia
X. DODATKOWE INFORMACJE
Klauzula informacyjna z art. 13 RODO do zastosowania przez zamawiających w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego:
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
- administratorem Pani/Pana danych osobowych przetwarzanych w Starostwie Powiatowym w Ustrzykach Dolnych jest Starosta Bieszczadzki, ul. Bełska 22,
38 – 700 Ustrzyki Dolne, kod pocztowy: 38-700 , tel. 13 471 2500 lub adresem e-mail: powiat@bieszczadzki.pl. - W Starostwie Powiatowym w Ustrzykach Dolnych został wyznaczony Inspektor Ochrony Danych Osobowych, z którym PANI/PAN może się kontaktować w sprawie ochrony swoich danych osobowych. Sposoby kontaktu: 1.Adres korespondencyjny Starostwo Powiatowe w Ustrzyki Dolne, ul. Bełska 22,38-700 Ustrzyki Dolne 2. Formularz kontaktowy dostępny na stronie www.bieszczadzki.pl, www.bip.bieszczadzki.pl tel. 13 471 25 00 faks 13 471 10 73.
- Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. cRODO w celu związanym z zapytaniem ofertowym pod nazwą:
„Przygotowanie, dostarczenie regionalnych produktów i potraw do degustacji podczas wydarzenia promującego kulinaria „Dzień Bojka” w Ustrzykach Dolnych, oraz zakup naczyń jednorazowych w ramach projektu ,,Wołanie przestrzeni o nieistniejącej krainie” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Program Interreg V-A Polska- Słowacja 2014-2020. (Oznaczenie sprawy: IZP.042.2.2018)”
- odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;
- Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
- obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
- w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
- posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
- nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
Dodatkowych informacji udziela Kinga Szewczyk (nr telefonu 13 471 25 14, kszewczyk@bieszczadzki.pl), Katarzyna Dutka (nr telefonu 13 471 25 11, kdutka@bieszczadzki.pl).