Lokalny Ośrodek Wiedzy i Edukacji, działający przy Bieszczadzkim Zespole Szkół Zawodowych w Ustrzykach Dolnych, przygotował ofertę bezpłatnych warsztatów on-line dla pełnoletnich mieszkańców powiatu bieszczadzkiego.
PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ W PRAKTYCE ABC PRODUKCJI I OBROTU ŻYWNOŚCIĄ
Bezpłatne warsztaty on-line
Tematyka warsztatów:
- polskie ustawodawstwo dotyczące hoteli, ośrodków wypoczynkowych, agroturystyki oraz kwater prywatnych.Planowanie żywienia gości, przygotowywania posiłków oraz produktów przeznaczenia spożywczego zgodnie z literą prawa - 3 godziny
- zasady przygotowywania żywności oraz produktów spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa polskiego oraz Unii Europejskiej. Warunki, które muszą być spełnione aby gotowy produkt mógł trafić do sprzedaży w opakowaniu producenta - 5 godzin
- zasady zbywania żywności oraz system HACCP - 3 godziny
- różne formy produkcji żywności (zakłady produkcyjne, Rolniczy Handel Detaliczny, koła gospodyń) - 2 godziny
WARSZTATY SKIEROWANE SĄ W SZCZEGÓLNOŚCI DO: KÓŁ GOSPODYŃ WIEJSKICH, PRODUCENTÓW ROLNYCH, ROLNIKÓW, KTÓRZY CHCĄ SPRZEDAWAĆ SWOJE PRODUKTY, WŁAŚCICIELI OBIEKTÓW NOCLEGOWYCH, KTÓRZY ŚWIADCZĄ USŁUGI GASTRONOMICZNE
Zapisy elektroniczne znajdują się pod poniższym adresem internetowym:
Przedsiębiorczość w praktyce: